M'n eerste week stage! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ilse Peters - WaarBenJij.nu M'n eerste week stage! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ilse Peters - WaarBenJij.nu

M'n eerste week stage!

Door: Ilse

Blijf op de hoogte en volg Ilse

08 September 2005 | Suriname, Paramaribo

Fawaka!!

Hier gaat alles goed! Een nieuwtje is dat we nu met z'n drieen samenwonen, joelle, eva en ik (+huisgenoten waarvan er steeds meer komen!)Heel gezellig!

Ik ben met m'n stage begonnen. Ik ben vorige week nog van stageplaats veranderd omdat die stageplaat in iets wat mindere buurt was en omdat m'n stagebegeleider totaal geen contact met me zocht.

Nu loop ik stage, bij het Nola Hatteman Instituut, het is de enige school in Suriname die je opleid tot kunstenaar. Je kunt er een vier jarige opleiding volgen (voornamelijk tekenen en schilderen, andere dingen zijn te duur voor hier) maar ook mensen die het als hobby hebben komen hier en voor kinderen is er ook een lesprogramma. Ik ben nu vooral bezig met mijn stagewerkplan te schrijven en me te orienteren op de organisatie. Tevens probeer ik iedereen zijn moeilijke naam te onthouden en ben ik zelf weer een beetje begonnen met schetsen. Het is hier nu zomervakantie voor de kinderen, en ik begeleid ook de vakantie activiteiten (vandaag de eerste), de kinderen hier zijn net zo lastig als in Nederland! Op de stageplaats ben ik heel hartelijk ontvangen en ze proberen me taal een beetje te leren.

Van het weekend ben ik ook al met ze op een tripje geweest, bij de cola creek in de buurt, het is een recreatieplaats met water wat er uit ziet als cola! Met veel palmbomen! Het was heel relaxed! Dit weekend (dat is het nu al voor mij!) ga ik lekker rustig aan van mijn abbonnement op het zwembad inculusief sportschool genieten!

Ik probeer foto's op de weblog te zetten, maar ik ben niet zo technisch, dus als jullie niet kunnen wachten dan kan je al kijken op de site van eva:
evarombouts.waarbenjij.nu
of site van joelle:
zoot.waarbenjij.nu

Heel veel knuffels van Ilse

• 08 September 2005 - 19:22

Tante Lenie:

Lieve Ilse,we lezen dat je goed bezig bent hadden ook niet anders verwacht. Stage lopen mooi weer en veel plezier maken,het zij je gegund met je collega,s.Groetjes van Tante Lenie,Ome Jan en Robert.

• 08 September 2005 - 20:34

Rianne:

Hola chica :P!!
    wat cool! heb even de foto' s bekeken, echt cool!geniet ervan..en de nieuwe stage lijkt me ook echt leuk. super!
    je hoort snel van me... dikke kus,
    sneeuwwitje

• 09 September 2005 - 07:03

Jolanda:

Ha ilse, jammer dat je zo hard moet werken in die hitte, hahahaha ik benijd je wel een beetje. Ik wil graag de foto's zien op de site van eva of joelle maar weet bij god niet hoe ik daar op kom. Help????? vind het wel leuk om zo op de hoogte gehouden te worden. Dikke kus en veel plezier. XXXX

• 12 September 2005 - 10:23

Amanda:

Hey Ilse!! Klinkt goed allemaal, wat leuk ook dat jullie met zn 3en wonen. Ik dacht dat Eva tig kilometer van je vandaan zou zitten. Beter!! Lekker zwemmen in de cola. hmm... apart :)

kus, Amenda Bloklend

• 12 September 2005 - 12:31

Je Nichtje Merel:

Hey ilse!!
    klinkt leuk allemaal!!
    Ja niet alleen in Nederland zijn de kinderen irritant!! :p Ik stuur gauw nog een mailtje!! gr van mam en maik!!
    liefs merel

• 13 September 2005 - 07:06

Eva:

Hey Ils! Wat leuk om de dingentjes te lezen waar je je mee bezig houdt!
    Hier in Rdam gaat ook alles goed, ben al met mijn derde week bezig....
    Ik ga je snel mailen!!!! Dikke kus!!!

• 19 September 2005 - 14:32

Tja....:

als je weet wat je doet met mij......

• 19 September 2005 - 14:32

Tja....:

als je weet wat je doet met mij......

• 20 September 2005 - 16:14

Gerrie:

hoi ilse
    fijn te horen dat het goed gaat we zullen je site in de gaten houden voor verdere ontwikkelingen
    groetjes jan gerrie wouter sander en linda

• 21 September 2005 - 19:38

Loes:

Hey die Ilse,

echt leuk om te lezen!! klinkt echt super!!!! Veel plezier nog!

x,loes

• 22 September 2005 - 05:48

Ruben:

Ilsje! zo te horen gaat het goed met je!gelukkig maar dan...ik heb nog met je mamas over je gehad en die vertelde me ook dat alles wel oke met je ging...hoeist met je lip :-)alles dik in de orde?ik ga zo even de foto's bekoekelekijken op die site van joelle!volgens je moeder heeft ze goed gefeest...ik kijk snel weer op je weblog en laat snel weer iets van me horen! zorg je dat het allemaal niet uit de hand escaleert? (klonk grappig)
    dikke zoen voor jou! ohja p.s.
    Rijksstraatweg 193-10
    6573 CR
    Beek
    HOLLAND

• 27 September 2005 - 13:50

Mignon:

He lieve schat, ben blij dat alles goed gaat daar in suriname. Ben je al in de jungle geweest? Mijn tijd op Aruba zit er bijna op. Gaat niet meer lukken om langs te komen in Suriname jammergenoeg, een ticket is toch iets duurder dan ik dacht: meer dan 400 euro nog vanaf hier!? Had ik nooit verwacht voor die afstand!
    Heel veel plezier nog, dat zou vast wel lukken. Maak er een leuke tijd van en de groetjes aan joelle.
    Dikke Sunchi Mignon